Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FLACZKI Z BOCZNIAKA

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 0,5 kg
włoszczyzna 1 pęczek
nóżki kurczaka 2 szt
mąka 2 łyżki
masło do smażenia 2-3 łyzki
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: FLACZKI Z BOCZNIAKA

Kroki postępowania

1
Gotujemy wywar z dwóch nóżek z kurczaka i włoszczyzny, gdy mięso będzie miękkie wyciągamy je i studzimy, warzywa ścieramy na tarce na dużych oczkach, mięso oddzielamy od kości i kroimy, dodajemy do wywaru, Boczniaka myjemy.
Krok 1 - FLACZKI Z BOCZNIAKA foto
2
i kroimy w paseczki w poprzek blaszek
Krok 2 - FLACZKI Z BOCZNIAKA foto
3
Dodajemy do wywaru. Wszystko gotujemy ok 20 minut dodając przyprawy według upodobania,.
Krok 3 - FLACZKI Z BOCZNIAKA foto
4
Pod koniec gotowania przygotowujemy zasmażkę (na patelni rozpuszczam 2 czubate łyżki masła , dodaję do niej mąkę i delikatnie zarumieniam) wlewam bezpośrednio do zupy.
Krok 4 - FLACZKI Z BOCZNIAKA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 08.10.2018 09:24
Swietna jest taka zupa.
mysza620 10.06.2015 22:19
Jak lubisz boczniaki to spróbuj watro:)
Aleksandra/Olcia 10.06.2015 09:50
nigdy takich nie jadłam
Anna169Hosz 10.06.2015 08:17
Oj lubię a nie robiłam już chyba z rok:)
misia53 09.06.2015 23:42
słyszałam wiele dobrego o takich flaczkach ,ciekawa jestem ich smaku...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak