Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki wołowo-drobiowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaczki wołowe 80 dag
udka z kurczaka 4 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pieprz ziarnisty 6 szt
grzybek suszony 1 szt
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki wołowo-drobiowe

Flaczki wołowe zalać wodą, osolić i ugotować do miękkości, a następnie odcedzić. Udka zalać wodą, dodać obrane i pokrojone na ćwiartki marchewki, pietruszkę, czosnek oraz grzybek suszony, ziele angielskie, liście laurowe oraz pieprz i wszystko razem gotować na małym ogniu aż udka będą miękkie. Po tym czasie rosół przecedzić dodać do niego wcześniej ugotowane flaczki, kawałki mięsa z udek oraz pokrojone w kosteczkę marchewki i pietruszkę. Dodać również przyprawę do flaków i doprawić do smaku solą oraz pieprzem i całość zagotować.
Flaczki podawać na ciepło z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.05.2014 22:36
Zupa dla smakoszy.
ppaulina 02.01.2014 17:07
robię podobne:)
JOANNA16 02.01.2014 10:33
pycha lubię takie
dada 02.01.2014 09:09
u mnie właśnie się skończyły
Rycerz
Rycerz 31.12.2013 20:52
Mniam mniam.
Gracer 31.12.2013 20:03
super wyglądają
Konczi 31.12.2013 19:13
zjadłabym takie flaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak