Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki wołowe z koncentratem pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki wołowe 1 kg
włoszczyzna
żeberka 30-40 dag
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
koncentrat pomidorowy 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
papryka
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
cebula 1 szt
Majeranek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki wołowe z koncentratem pomidorowym

WYKONANIE:

Flaki wypłukać 3 razy obgotować ponownie zalewając wodą. Do garnka włożyć umyte żeberka i flaki, włoszczyznę, ziele angielskie i liść laurowy, odszumować, gotować do miękkości. Marchew, pietruszkę, seler obrać, potrzeć na tarce z dużymi oczkami, na patelni rozpuścić tłuszcz włożyć pokrojoną cebulę i potarte warzywa, posolić lekko i udusić do miękkości. Jak flaki będą miękkie dodać uduszone jarzyny, przyprawy, koncentrat. Na maśle zrobić zasmażkę II stopnia i na patelnie wlać szybko mieszając trochę zimnej wody i wlać do flaczków. Dodać majeranek i doprawić do smaku.

SMACZNEGO!!!

Flaki po zamojsku mają zawiesistą konsystencję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 14.02.2014 14:13
och pyszności
PIOTR11 01.02.2014 09:10
apetycznie wyglądają
Zdzisław 01.02.2014 01:20
bardzo lubie flaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak