Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki wołowe po azjatycku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos sojowy
flaki wołowe 70dag
czosnek główka
papryka czerwona
natka pietruszki
cytryna
bulion

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki wołowe po azjatycku

Flaki dokładnie oczyścić, wrzucić do garnka z wrzącą wodą, obgotować i odcedzić. Ponownie włożyć do garnka z czystą wodą, dodać sok z cytryny i gotować na małym ogniu ok.10min. Odsączyć. Paprykę i czosnek posiekać i podsmażyć na oliwie, ciągle mieszając drewnianą łyżką. Gdy zmiękną, podlać bulionem, przykryć i chwilę poddusić. Dorzucić flaki, podlać sosem sojowym (ok.łyżki-1,5), doprawić na końcu majerankiem, natką, mieloną papryką, kminkiem, solą i pieprzem.
* Razem z papryką można dodać pokrojonego pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edita15 26.08.2012 18:10
super
tom 26.08.2012 18:08
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak