Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki wegetariańskie z pieczarek

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1,5 kg
marchew 3 duże
seler 1 średni
cebula 2 duże
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
majeranek
gałka muszkatołowa
Imbir mielony Prymat
pieprz mielony
papryka mielona
czosnek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki wegetariańskie z pieczarek

Wybrać duże pieczarki o rozłożystych kapeluszach - najlepiej nadają się do tego dzikie grzyby.
Oczyścić kapelusze i odciąć nóżki.
Zagotować wodę z kucharkiem, dodać kapelusze, nakryć i gotować na małym ogniu przez 15-20 minut.
Grzyby wyjąć, pozostawić do przestygnięcia.
Marchewkę i seler obrać, grubo utrzeć i poddusić na niewielkiej ilości oleju - dodać do wywaru.
Doprawić majerankiem, imbirem, gałką muszkatołową pieprzem i papryką słodką, zielem angielskim i liściem laurowym.
Posiekać cebulę i lekko zrumienić - dodać do garnka.
Pzestygnięte pieczarki pokroić w paseczki i włożyć do zupy.
Gotować 15 minut, a na końcu doprawić wyciśniętym czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak