Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki sojowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety sojowe 1 opakowanie
kostki rosołowe 4 szt
por 1 kawałek
czosnek 2 ząbki
marchewka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
majeranet 2 łyżki
ziele angielskie
koncentrat pomidorowy
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki sojowe

Kroki postępowania

1
W garnku gotujemy 1 litr wody z kostkami rosołowymi. Gdy się zagotują wkładamy kotlety sojowe i gotujemy w bulionie 5-6 minut. Kotlety powinny być miękkie, ale się nie rozpadać. Wyciągamy kotlety z bulionu i studzimy, a do bulionu dolewamy szklankę wody.
Krok 1 - Flaczki sojowe foto
2
Marchewkę obieramy i kroimy drobniutko, paprykę kroimy w drobne paseczki, a pora w plasterki. Pokrojone warzywa dodajemy do bulionu, w którym gotowały się wcześniej kotlety. Dodajemy drobno pokrojony czosnek, ziele angielskie i listki laurowe i gotujemy do miękkości warzyw.
Krok 2 - Flaczki sojowe foto
3
Kotleciki sojowe kroimy w paseczki i dodajemy je do zupy, kiedy już warzywa będą miękkie i gotujemy 5 minut. 3 łyżki koncentratu pomidorowego rozprowadzamy w szklance wody i dodajemy do zupy. Dodajemy majeranek, doprawiamy pieprzem, papryką i ewentualnie doprawiamy gałką.
Krok 3 - Flaczki sojowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 16.01.2013 19:02
ciekawe
agnieszkalider 13.12.2012 09:52
Pyszności!
Ankha 22.07.2012 20:58
Też je lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak