Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki drobiowe z papryką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 6 szt
żołądki drobiowe 60 dag
cebula 1 szt
marchew 1 szt
seler 1/4 szt
papryka czerwona 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 ziarna
koncentrat pomidorowy 1,5 łyżki
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
majeranek 1 łyżeczka
mąka 1,5 łyżki
masło 1,5 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki drobiowe z papryką

Skrzydełka przekładam do garnka. Zalewam 2 litrami wody. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie oraz przyprawę uniwersalną. Gotuję 15 minut. Marchewkę, cebulę oraz seler obieram i kroję w paski. Wrzucam do wywaru i gotuję 30 minut. Żołądki gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Następnie kroję w paski. Skrzydełka wyjmuję z wywaru. Obieram z kości, mięso rozdrabniam. Żołądki oraz mięso za skrzydełek wrzucam z powrotem do wywaru. Dodaję pokrojoną w paski paprykę oraz koncentrat pomidorowy. Gotuję 15 minut. Z mąki i masła przygotowuję zasmażkę. Dodaję do wywaru. Zagotowuję. Flaczki doprawiam do smaku majerankiem, solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 20.11.2014 15:19
Bardzo lubię :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak