Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki drobiowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki drobiowe

Do dużego garnka wkładamy oczyszczone i wypłukane udka z kurczaka , kroimy i dodajemy marchew,cebule,por,pietruszkę,liścia laurowego,ziele angielskie,kostkę rosołową.

Gdy wszystko zacznie się gotować zbieramy powstającą piane siteczkiem bądź łyżką.
Po 10-15min gotowania wsypujemy resztę składników: pieprz , gałka , papryka , majeranek , przyprawa do flaków.

I gotujemy.

Następnie wyjmujemy udka, obieramy i dodajemy do naszego (rosołu) flaków.

Podajemy z obrobioną suszonego koperku :)
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 09.03.2012 12:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak