Flaczki drobiowe

Flaczki drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 sztuki
  • marchew

    4 sztuki
  • pietruszka

    4 sztuki
  • seler

    1 sztuka
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • natka pietruszk

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Flaczki drobiowe

Wywar z kostki gotujemy, dodajemy przyprawy. Mięso kroimy w paseczki i gotujemy w wywarze. Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do wywaru – gotujemy około 15 minut. Zagęszczamy mąką i śmietaną, doprawiamy, podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat