Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki drobiowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1,5 kg
marchewki 5 szt
pietruszka 5 szt
cebula 1 szt
majeranek 2 łyżki
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 2 opakowania
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw 1,5 łyżki
mąka 2 łyżki
margaryna 2 łyżki
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki drobiowe

Kurczaka kroimy na części i gotujemy razem z pokrojoną w słupki marchewką i pietruszką w 1,5 litra wody.
Dodajemy także całą cebule oraz liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy 50 minut.
Po tym czasie wyciągamy kurczaka i obieramy mięso od kości. Kroimy je na cienkie paski.
Do wywaru dodajemy przyprawę do flaków, kucharka i doprawiamy pieprzem.
Wrzucamy z powrotem mięso.
Z mąki i margaryny robimy zasmażkę.
Dodajemy do zupy i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.07.2013 09:41
dawno nie jadłam
Wafelek2601 14.09.2012 09:36
Bardzo dobre
misia53 22.06.2012 11:21
dawno nie robiłam a taka fajna zupka
ziutula
ziutula 01.06.2012 11:02
czasem robię z kurczaka też...
Ewa111 24.04.2012 20:05
mój mąż lubi flaki ,zaskoczę go drobiowymi,ciekawe co powie?
Mariusz10 18.03.2012 17:43
lubie
Wacław 17.03.2012 12:30
bardzo lubie flaczki !
agunesu 11.03.2012 14:15
drobiowe sa calkiem pyszne:)
treonina 11.03.2012 13:39
domowe najlepsze!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak