Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki 1 paczka
kurczak 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 szt
cebula 1 szt
sól, pieprz łyżki
przyprway kostka
indyk 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki

Flaki ugotować dwukrotnie.Obrać warzywa
cebule opiec na ogniu.Udka wstawić z warzywami na rosół posolić .Ugotowane flaczki odcedzić.
Z ugotowanego rosołu wyjąc udka i warzywa
do rosołu włożyć flaki,gotować około 1 godz.
Kiedy flaki są prawie miękkie wsypać przyprawy.Mięso pokroić na kawałki i wrzucić do flaków.
Gotujemy jeszcze z10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 13.02.2013 09:45
smaczne
gosia1988 13.02.2013 09:42
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak