Flaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pietruszka

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • bulion

    3 litry
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • majeranek

  • flaki wołowe

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa kroimy w drobną kostkę lub trzemy na tarce o drobnych oczkach. Podsmażamy je na patelni na masełku. Odstawiamy z ognia. Flaki kroimy w paseczki i zalewamy bulionem. Do patelni z warzywami dodajemy mąkę i odrobinę zimnej wody. Wszystko dokładnie mieszamy, aby z mąki nie powstały grudki. Wlewamy zawartość patelni do bulionu z flakami, doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości flaków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rybciia 12.05.2012 19:44
uwielbiam :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat