Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pietruszka 1 szt
marchew 1 szt
bulion 3 litry
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól
pieprz
majeranek
flaki wołowe 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki

Warzywa kroimy w drobną kostkę lub trzemy na tarce o drobnych oczkach. Podsmażamy je na patelni na masełku. Odstawiamy z ognia. Flaki kroimy w paseczki i zalewamy bulionem. Do patelni z warzywami dodajemy mąkę i odrobinę zimnej wody. Wszystko dokładnie mieszamy, aby z mąki nie powstały grudki. Wlewamy zawartość patelni do bulionu z flakami, doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości flaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 12.05.2012 19:44
uwielbiam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak