FIT sajgonki z kurczakiem

FIT sajgonki z kurczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    250 g
  • marchew

    1 duża
  • cebula

    1 szt
  • papryka czerwona

    0,5 szt
  • papier ryżowy

    1 op
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

    wedle uznania
  • słodka papryka Prymat

    wedle uznania
  • czosnek Prymat

    wedle uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - FIT sajgonki z kurczakiem  foto
1. Kroimy cebulę.
Krok 2 - FIT sajgonki z kurczakiem  foto
2. Pierś z kurczaka kroimy na drobne kosteczki i przyprawiamy. Odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Krok 3 - FIT sajgonki z kurczakiem  foto
3. Ścieramy marchewkę na tarce na grubych oczkach.
Krok 4 - FIT sajgonki z kurczakiem  foto
4. Kroimy paprykę w kostkę, a następnie umieszczamy wszystkie składniki (mięso, cebulę, marchewkę oraz paprykę) na patelni, przyprawiamy i delikatnie podlewamy wodą. Tak dusimy składniki do uzyskania miękkości.
Krok 5 - FIT sajgonki z kurczakiem  foto
5. Po około 15 minutach zdejmujemy przykrywkę, aby nadmiar wody odparował.
Krok 6 - FIT sajgonki z kurczakiem  foto
6. Moczymy pojedynczo arkusze papieru ryżowego (ja wkładam zawsze je do głębokiego talerza wypełnionego wodą dosłownie na parę sekund).
Krok 7 - FIT sajgonki z kurczakiem  foto
7. Układamy na środku farsz.
Krok 8 - FIT sajgonki z kurczakiem  foto
8. Zawijamy nasze sajgonki.
Krok 9 - FIT sajgonki z kurczakiem  foto
9. Zawinięte sajgonki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Tak przygotowane sajgonki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na około 10 mint.
Krok 10 - FIT sajgonki z kurczakiem  foto
10. Życzę smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Gracer

16.11.2014 20:35
smaczne danie

R'n'G Kitchen

16.11.2014 13:25
Też lubię eksperymenty z papierem ryżowym :D Pycha

luna76

16.11.2014 13:09
rewelacyjne danie :)

Krzysztof15

16.11.2014 09:36
pyszne sajgonki

jasiek

15.11.2014 23:22
lubię lekkie wersje smakołyków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat