Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FISKSOPPA-ZUPA RYBNA PO SZWEDZKU

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 300 g
szalotka 10 szt
masło 2 łyżki
pomidory krojone z puszki 400 g
białe wino 1/2 szkl
tymianek 1 łyżeczka
krewetki 250 g
śmietana kremówka 1 szkl
koperek

Porada

Kupmy już obrane i wstępnie przygotowane krewetki , nie będziemy mieć problemu z ich obieraniem .

Przepis i sposób przygotowania na: FISKSOPPA-ZUPA RYBNA PO SZWEDZKU

Obieramy cebulę i smażymy na tłuszczu. Dodajemy pomidory, wino i tymianek. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 15 minut.
Filety rybne(mieszanka ryb:łosoś , dorsz , flądra , miruna itp.) kroimy na małe kawałki , dodajemy do zupy . Gotujemy dalej przez około 5 minut. Obieramy krewetki i dodajemy je do zupy.
Ubijamy śmietanę na sztywno , wlewamy do zupy . Mieszamy , moment gotujemy . Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem . Bardzo smaczna , podawana z chrupiącym pieczywem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak