Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fishburger

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z miruny 100 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżlo
jajko 1 sztuka
pomidor 3 plastry
kapusta pekińska 2 liście
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
bułka do hamburgerów 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: fishburger

Kroki postępowania

1
Filet z miruny rozmrażamy i dzielimy na kawałki
Krok 1 - fishburger foto
2
Do jajka dodajemy przyprawy
Krok 2 - fishburger foto
3
Rybę panierujemy w bułce tartej
Krok 3 - fishburger foto
4
a następnie w jajku
Krok 4 - fishburger foto
5
smażymy na złoty kolor
Krok 5 - fishburger foto
6
Rybę wkładamy do przekrojonej bułki. Dodajemy kilka plasterków pomidora i pokrojoną kapustę pekińską.
Krok 6 - fishburger foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak