Finger food - ogórki z pastą awokado i kiełkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek zielony

    1 sztuka
  • awokado

    0,5 sztuki
  • serek śmietankowy

    4 łyżeczki
  • rzodkiewki

    3 sztuki
  • szczypiorek

    pęczek
  • kiełki lucerny

  • sok z limonki

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórka dokładnie myjemy, kroimy na plastry (o grubości do 1 cm), wydrążamy z góry odrobiną miąższu, odstawiamy.

Awokado obieramy, rozdrabniamy widelcem, skrapiamy limonką, rzodkiewki kroimy w drobna kosteczkę, łączymy, dodajemy serek, jogurt, szczypiorek, mieszamy.

Ogórki osuszamy ręcznikiem papierowym, ja wykroiłam wzor

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 13.05.2012 12:58
zdrowe i jakie pyszne! Uwielbiam przekąski z ogórka :)
parysek10 12.05.2012 16:51
dobra przekąska
treonina 12.05.2012 12:08
oryginalny pomysł! :-) podoba mi się!
Ewa104 12.05.2012 10:23
Lubię przekąski z ogórka i serka.Są świeże,lekkie i orzeźwiające.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat