FINEZYJNE SZNYCELKI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso

    50 dag
  • szczaw

    2 garście
  • jajko

    1 sztuka
  • twaróg

    3 łyżki
  • bułka tarta

    5 łyżek
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebulę obieramy, kroimy w kostkę, szklimy. szczaw przelewamy wrzątkiem.osączamy, siekamy i dusimy na oleju. mieszamy z cebulą. dodajemy mięso, jajko, 3 łyżki bułki, twaróg i czosnek. doprawiamy solą i pieprzem, jeszcze raz mieszamy. z masy formujemy niewielkie kotlety. spłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej. smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 21.08.2011 17:06
ciekawy pomysł
Anna141 24.05.2011 09:20
pycha
bernadetta2 23.02.2011 12:45
dobre
Goya 06.11.2010 14:54
moze być dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat