Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Finezyjne roladki z wędzonego łososia, szynki szwarcwaldzkiej i czerwonego pesto

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory suszone Smak 1/2 słoiczka
oliwki zielone 10 sztuk
kapary całe Smak 2 łyżeczki
bazylia świeża 2 pędy
oliwa
łosoś wędzony plastry 150 gram
szynka szwarcwaldzka 100 gram
bagietka 1 sztuka
ser kozi 100 gram
oliwki czarne Smak
pomidorki koktajlowe

Przepis i sposób przygotowania na: Finezyjne roladki z wędzonego łososia, szynki szwarcwaldzkiej i czerwonego pesto

Kroki postępowania

1
PESTO:
do blendera wrzucamy następujące składniki:
- suszone pomidory,
- zielone oliwki,
- kapary,
- pędy bazylii,
dodajemy około łyżeczki oliwy oraz pieprz do smaku. Ze względu na słony smak wędzonego łososia i serka koziego - odradzamy solenie pesto :-)
Następnie miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy.
Krok 1 - Finezyjne roladki z wędzonego łososia, szynki szwarcwaldzkiej i czerwonego pesto foto
2
Rozkładamy na tacy plaster szynki szwarcwaldzkiej na który kładziemy plaster wędzonego łososia. Na wędzonego łososia nakładamy przygotowane wcześniej pesto.
Krok 2 - Finezyjne roladki z wędzonego łososia, szynki szwarcwaldzkiej i czerwonego pesto foto
3
Zwijamy w roladki.

Rozgrzewamy dwie patelnie z oliwą z oliwek.
Na jednej smażymy przygotowane roladki - po około 30 sekund po obu stronach.
Krok 3 - Finezyjne roladki z wędzonego łososia, szynki szwarcwaldzkiej i czerwonego pesto foto
4
Bagietkę kroimy w poprzek na mniejsze kawałki i podsmażamy na drugiej patelni z obu stron (do uzyskania złocistego koloru).
Krok 4 - Finezyjne roladki z wędzonego łososia, szynki szwarcwaldzkiej i czerwonego pesto foto
5
Przypieczone i lekko przestudzone bagietki smarujemy serkiem kozim (ewentualnie innym serkiem np. śmietankowym) a następnie ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi i czarnymi oliwkami. Układamy roladki. Dekorujemy świeżą bazylią.
Smacznego!
Krok 5 - Finezyjne roladki z wędzonego łososia, szynki szwarcwaldzkiej i czerwonego pesto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.07.2013 13:08
super roladki
babajaga1969 18.04.2013 17:15
fajne na przystawkę
arbuzowo 14.02.2013 23:27
Dziękujemy za wszystkie tak miłe komentarze :-) Zapraszamy do skorzystania również z naszych innych przepisów
aisoglam 13.02.2013 23:40
Pychotka!
kala9287 13.02.2013 23:03
bardzo lubię takie roladki
tessinka 13.02.2013 21:53
apetyczne
-Natka- 13.02.2013 21:21
Smakowicie wyglądają!
Magda24 13.02.2013 21:20
smaczne
gosia56 13.02.2013 20:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak