Finezyjna kanapka z kebabikami:)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kebabiki

  • mięso mielone wieprzowe

    250 gram
  • cebula

    odrobinę
  • sól do smaku

  • pieprz

  • Czosnek suszony Prymat

  • bazylia

Sos czosnkowy

  • czosnek

    2 ząbki
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • majonez

    1 łyżka

Pozostałe

  • chleb ciemny

    4 kromki
  • ketchup pikantny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Finezyjna kanapka z kebabikami:) foto
Do mięsa mielonego dodać przyprawy, odrobinę jajka, posiekaną cebulę. Uformować kebabiki. Wyłożyć na blachę posmarowaną oliwą z oliwek.
Krok 2 - Finezyjna kanapka z kebabikami:) foto
Nastawić piekarnik na 160 stopni. Piec około 20-30 minut. Kebabiki powinny nabrać złocisto brązowego koloru. w Międzyczasie przygotować sos czosnkowy: zetrzeć czosnek na drobnej tartce, dodać śmietanę, majonez i wymieszać
Krok 3 - Finezyjna kanapka z kebabikami:) foto
Kromkę chleba wysmarować sosem czosnkowym( ilość wedle uznania). Położyć kebabika i polać ketchupem. Pycha.... Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat