Filety ze szpinakiem i mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    4 szt
  • szpinak mrożony

    450 g
  • mięso gotowane

    15-20 dag
  • czosnek

    3 ząbki
  • Marynata do mięs klasyczna Prymat

    1 opakowanie
  • olej

    kilka łyżek
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety zamarynować w marynacie.
Na patelni na odrobinie oleju podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek- dodać szpinak- przyprawić i smażyć aż wyparuje woda.
Wymieszać szpinak ze zmielonym gotowanym mięsem- przyprawić.
Zrobić w filetach kieszonki- napełnić farszem- pozapinać wykałaczkami.
Grillować obracając lub obsmażyć krótko z wszystkich stron a później zapiekać 25 minut w 180 stopniach w piekarniku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 28.07.2015 09:47
pyszny obiad do zjedzenia
jagoda5913 27.07.2015 21:11
Dobry pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat