Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z udźca kurczaka w kapuście - gołąbki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka z udźca 550 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
margaryna do smażenia
kapusta biała 1 główka
woda 4-5 szklanek
kostki rosołowe 2
koncentrat pomidorowy 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z udźca kurczaka w kapuście - gołąbki

Kroki postępowania

1
Kapustę sparzamy i dzielimy na pojedyncze liście.
Krok 1 - Filety z udźca kurczaka w kapuście - gołąbki  foto
2
Filety z udźca kurczaka przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Krok 2 - Filety z udźca kurczaka w kapuście - gołąbki  foto
3
Następnie smażymy je przez chwilę z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Studzimy.
Krok 3 - Filety z udźca kurczaka w kapuście - gołąbki  foto
4
Mięso układamy na liściach kapusty, zwijamy jak gołąbki i spinamy wykałaczką.
Krok 4 - Filety z udźca kurczaka w kapuście - gołąbki  foto
5
Sos: Wodę z kostkami rosołowymi i koncentratem pomidorowym doprowadzamy do wrzenia.
Krok 5 - Filety z udźca kurczaka w kapuście - gołąbki  foto
6
W sosie układamy gołąbki i dusimy pod przykryciem do momentu, aż kapusta będzie miękka. Gołąbki wyciągamy, a sos można zgęścić mąką. Gołąbki polewamy sosem.
Krok 6 - Filety z udźca kurczaka w kapuście - gołąbki  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 12.08.2015 15:21
Smaczne danie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak