Filety z udźca kurczaka w kapuście - gołąbki

Filety z udźca kurczaka w kapuście - gołąbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    z udźca 550 gram
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • margaryna do smażenia

  • kapusta biała

    1 główka
  • woda

    4-5 szklanek
  • kostki rosołowe

    2
  • koncentrat pomidorowy

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filety z udźca kurczaka w kapuście - gołąbki  foto
Kapustę sparzamy i dzielimy na pojedyncze liście.
Krok 2 - Filety z udźca kurczaka w kapuście - gołąbki  foto
Filety z udźca kurczaka przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Krok 3 - Filety z udźca kurczaka w kapuście - gołąbki  foto
Następnie smażymy je przez chwilę z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Studzimy.
Krok 4 - Filety z udźca kurczaka w kapuście - gołąbki  foto
Mięso układamy na liściach kapusty, zwijamy jak gołąbki i spinamy wykałaczką.
Krok 5 - Filety z udźca kurczaka w kapuście - gołąbki  foto
Sos: Wodę z kostkami rosołowymi i koncentratem pomidorowym doprowadzamy do wrzenia.
Krok 6 - Filety z udźca kurczaka w kapuście - gołąbki  foto
W sosie układamy gołąbki i dusimy pod przykryciem do momentu, aż kapusta będzie miękka. Gołąbki wyciągamy, a sos można zgęścić mąką. Gołąbki polewamy sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 12.08.2015 15:21
Smaczne danie;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat