Filety z uda kurczaka w marynacie ziołowej-mięso pieczone w słoiku na na podróż :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    0,5 kg
  • olej rzepakowy

    50 ml
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    3 łyzki
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyzeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1\4 łyzeczki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1\4 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z ud kurczaka czyścimy . Przygotowujemy marynatę z : ziół prowansalskich Prymat, pieprzu, czosnku granulowanego i kucharka. Filety umieszczamy w marynacie i wstawiamy do lodówki - najlepiej na noc. Filety wraz z marynatą umieszczamy w 2 słoikach. Zamykamy nakrętka i wstawiamy do piekarnika- pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Smacznego :)
norweska20
Mięso pieczone w słoikach to fajny sposób na posiłek dla osób jeżdżących w trasy -np. kierowców oraz dla osób wyjeżdzających na wakacje. Mięso wyciągamy ze słoika -podgrzewamy i obiad gotowy :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dodi 17.06.2016 12:41
musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat