Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z pstrąga w mące i warzywach

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pstrąga 3-4 szt
mąka pszenna 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżeczki
por mały 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
kalarepka 1 szt
seler korzeniowy 10 dag
dynia 10 dag
kostka rosołowa 1/2 szt
kapusta pekińska 30-40 dag
masło 2 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z pstrąga w mące i warzywach

Kroki postępowania

1
W woku rozgrzać masło z 2 łyżkami oleju, zeszklić pokrojony w krążki por.
Krok 1 - Filety z pstrąga w mące i warzywach foto
2
Następnie dodać warzywa oprócz kapusty pekińskiej obrane i pokrojone w kostkę, podsmażyć. Wlać pół szklanki wrzącej wody z kostką rosołową i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Krok 2 - Filety z pstrąga w mące i warzywach foto
3
Po tym czasie wsypać posiekaną kapustę pekińską, skropić odrobiną wody i dusić do miękkości.
Krok 3 - Filety z pstrąga w mące i warzywach foto
4
Filety z pstrąga umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i zrumienić na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Filety z pstrąga w mące i warzywach foto
5
Miękkie warzywa zdjąć z ognia, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą curry. Smażoną rybę podawać z ziemniakami i duszonymi warzywami.
Krok 5 - Filety z pstrąga w mące i warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 03.04.2013 21:40
wspaniały obiadek
mela25 15.03.2013 08:06
pyszne jedzonko
agaK. 14.03.2013 22:36
w sam raz na postny piątek:)
aginaa 14.03.2013 07:03
obiadek bardzo apetyczny
Katarzyna/kate1980 13.03.2013 22:24
super danie
Noruas 13.03.2013 21:28
Tak jeszcze nie jadłam, uwielbiam wszystkie dania w warzywach więc muszę wypróbować!
Gracer 13.03.2013 20:59
podoba mi sie ten przepis
Mati13 13.03.2013 20:30
bardzo smacznie przyrzadzona ryba
jasiek 13.03.2013 20:19
moja ulubiona ryba,, ale zazwyczaj jem w całości, muszę spróbować tak
Aleksandra/Olcia 13.03.2013 19:37
smakowite i kolorowe
Misada 13.03.2013 19:20
bardzo lubię pstrąga
Krzysiek3 13.03.2013 19:15
fajny przepis
Klisza 13.03.2013 19:11
super danie
Iwka 13.03.2013 19:03
smakowicie
Rafał3 13.03.2013 19:01
świetne polecam
Silver Teaspoon 13.03.2013 18:59
ładnie się prezentuje
Simeo 13.03.2013 18:55
apetycznie
Monika58 13.03.2013 18:46
apetyczne danie
Pusia 13.03.2013 18:41
apetyczna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak