Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety z morszczuka w cieście z kurkumą duszone z selerem i marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z morszczuka 2 sztuki duże
jajko 1 sztuka
mąka 2 czubate łyżki
woda 4 łyżki
olej do posmarowania
sól do smaku
seler 1/4 sztuki
marchew 1 sztuka (nieduża)
Kurkuma mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: filety z morszczuka w cieście z kurkumą duszone z selerem i marchewką

Kroki postępowania

1
Filety z morszczuka myjemy, kroimy na kawałki, posypujemy i nacieramy przyprawą do ryb i suszoną bazylią.
Krok 1 - filety z morszczuka w cieście z kurkumą duszone z selerem i marchewką foto
2
Z mąki, jajka, odrobiny soli, wody i kurkumy robimy ciasto.
Krok 2 - filety z morszczuka w cieście z kurkumą duszone z selerem i marchewką foto
3
Na paterę lejemy trochę oleju. Otaczamy rybę w cieście i kładziemy na paterę na rozgrzany olej.
Krok 3 - filety z morszczuka w cieście z kurkumą duszone z selerem i marchewką foto
4
Rybę przewracamy. Marchewkę i seler trzemy na grubej tarce. Zmniejszamy płomień. Dodajemy marchew i seler. Dusimy pod przykryciem.
Krok 4 - filety z morszczuka w cieście z kurkumą duszone z selerem i marchewką foto
5
Lekko solimy, dodajemy pieprzu i posypujemy bazylia suszoną. Dusimy jeszcze przez kilka minut. Wyłączamy. Po wyłączeniu nie odkrywamy jeszcze przez 2-3 minut.

Następnie jemy ze smakiem.
Krok 5 - filety z morszczuka w cieście z kurkumą duszone z selerem i marchewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 06.01.2013 11:20
bardzo pyszne
Amellia 03.01.2013 16:59
pycha pycha
ewka1978 02.01.2013 19:05
ale pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak