Filety z masłem czosnkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 sztuki
  • czosnek

    4 ząbki
  • szczypiorek

    3 łyżki
  • masło

    1/2 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek miażdżymy, szczypiorek siekamy. Ucieramy z masłem i wkładamy do lodowki. Kiedy masło stwardnieje dzielimy na niewielkie porcje i zamrażamy je. W filetach robimy malutkie kieszoni i w ich środek wkładamy kawałki masła \"nadzienie\", spinamy wykałaczkami. Pieczemy w piekarniku w tepm. 200 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat