Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka zawijane w szynce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 filety
oliwy z oliwek 4 łyżki
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżka
sól
wędzona szynka 8 plastrów
cebula 1
seler naciowy 3
marchew 3
cukinie 2 małe
koncentratu pomidorowego 1 łyżka
starta skórka z cytryny 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
wino białe wytrawne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka zawijane w szynce

filety podsmażyć na brązowo. posypać rozmarynem papryką i solą, każdy filet owinąć w dwa plastry szynki. cebulę pokroić w kostkę.Marchew cukinie i seler pokroić w słupki . koncentrat pomidorowy wymieszać z winem.
cebulę zeszklić na oliwie, dodać warzywa. wlać koncentrat rozprowadzony w winie, dodać sól i paprykę do smaku.

Mięso ułożyć na warzywach i dusić przez 15minut pod przykryciem na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 17.11.2010 18:00
fajnie wygląda
suzana 17.11.2010 16:51
piekne!
Goya 17.11.2010 16:09
o coś innego fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak