Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka w sosie paprykowym
1 kg filetów z kurczaka
2 słoiczki sosu paprykowego wg mojego przepisu
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/290221/papryka-w-sosie-pomidorowym.html
1 szt cebula
3 ząbki czosnku
1 kostka rosołowa
4 łyżki oliwa z oliwek
5 ziemniaków
Przygotowanie:
Czosnek obrać i pokroić na małe kawałeczki (posiekać) i podsmażyć na patelni dodając oliwę z oliwek. Cebulę również obrać i pokroić na małą kosteczkę, dodać na patelnię i dusić ok 5 minut.
Podduszoną cebulę przełożyć do większego garnka, wlać sos pomidorowy i gotować ok 5 minut. W tym czasie przygotować filety z kurczaka. Należy je umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na duże kawałki. Tak przygotowany filet, razem z kostką rosołową dodać do sosu paprykowego i dusić 20 minut. Ziemniaki obrać, umyć i przekroić na ćwiartki, dodać do sosu po 20 minutach i gotować do miękkości.
Danie gotowe