Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka w cieście francuskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 sztuki
ciasto francuskie 1 opakowanie
ser żółty 2 plasterki
jajko
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Filety myjemy i osuszamy, po osuszeniu kroimy w poprzek na dół każdego z filetów. Lekko je rozbijamy i opruszamy solą oraz pieprzem.
Krok 1 - Filety z kurczaka w cieście francuskim foto
2
Płaty z ciasta francuskiego dzielimy na 2 równe części. Na każdej połówce wzdłuż dłuższych boków robimy po 6-7 nacięć w odstępach 1.5 cm. Następnie po środku układamy rozbite i opruszone filety i przykrywamy j plastrami sera żółtego.
Krok 2 - Filety z kurczaka w cieście francuskim foto
3
Następnie zaplatamy ciasto. Paski przekładamy na zmianę lewy , prawy itp. Po między paskami zostawiamy małe przerwy aby mięso podczas pieczenia mogło odparować.
Krok 3 - Filety z kurczaka w cieście francuskim foto
4
Górę smarujemy rozkłóconym jajkiem . Pieczemy w rozgrzanym piekarniku około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 4 - Filety z kurczaka w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mietek z20 27.02.2015 09:28
Ciekawy pomysł :)
mirosława4 26.02.2015 15:05
fajny pomysł
agnieszka214 26.02.2015 14:39
same smakowitości
Mietek z20 26.02.2015 13:15
Ale pyszne :)
Joannasz3190 26.02.2015 12:27
Pyszności :)
Maridka19 26.02.2015 11:38
Oj tak jest soczysty i bardzo smakowity :)
gosia561 26.02.2015 11:34
będzie super soczysty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak