Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z karpia w panierce z bułki

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
jajko 2 szt
sok z cytryny 4-5 łyżek
mąka pszenna 5-6 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
masło 10 dag
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
karp 1/2 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z karpia w panierce z bułki

Kroki postępowania

1
Filety umyć, osuszyć, natrzeć solą czosnkową, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem. Przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin.
Krok 1 - Filety z karpia w panierce z bułki foto
2
Następnie oprószyć mąką, zanurzać w roztrzepanych jajkach z dodatkiem szczypty soli i obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 2 - Filety z karpia w panierce z bułki foto
3
Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 3 - Filety z karpia w panierce z bułki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 04.06.2013 23:27
Zjadłabym taką rybkę na obiad.
Iwusia 04.06.2013 22:13
bardzo smaczna rybka
Rafał3 04.06.2013 21:45
wyśmienite danie - na pewno spróbuje
Boska_Agatka 04.06.2013 21:43
świetny przepis
Ewelina47 04.06.2013 21:41
za karpiem nie przepadam ale rybkę w takiej panierce lubię
Monika10 04.06.2013 21:37
uwielbiam ryby są bardzo zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak