Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z karpia na ostro

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
jajko 2 szt
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól do smaku
przyprawa Ziarenka Smaku do smaku
masło 2 łyżki
olej do smażenia
karp 1/2 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z karpia na ostro

Filety z karpia umyć, osuszyć, oprószyć odrobiną soli, skropić sokiem z cytryny, posmarować musztardą i odłożyć w chłodne miejsce przynajmniej na pół godziny. Następnie obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanych jajkach z dodatkiem odrobiny przyprawy ziarenka smaku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 06.11.2012 23:26
pychotka
olkaaa 19.09.2012 09:25
chętnie spróbuję
wiola333 18.09.2012 23:15
pycha
miki47 18.09.2012 23:08
pycha
Zdzisław 18.09.2012 23:00
coś dla mnie
Justyna87 18.09.2012 22:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak