Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z karpia duszone z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby 50 dag
pieczarki 20 dag
fasolka szaragowa 20 dag
cebula 1 szt
masło 2 łyzki
sok z cytryny 1 łyzka
oliwa 2 łyzki
śmietanka 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z karpia duszone z pieczarkami

Filety z ryby umyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w krążki, zeszklić na 1 łyżce masła. Do rondla wlać oliwę, włożyć filety, pokrojone pieczarki, cebulę i oczyszczoną fasolkę. Każdą warstwę oprószyć solą i pieprzem. Na wierzch położyć pozostałe masło, skropić wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy miękkie, zdjąć z ognia, do sosu dodać śmietankę, wymieszać. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 25.10.2013 21:08
świetny pomysł na rybkę :)
misia53 15.03.2013 00:11
tak nie robiłam, dobry pomysł
IlonaAlbertos 01.10.2012 21:42
Fajne połączenie.
Kate131 29.03.2012 08:46
ciekawy przepis
halinka1011 16.02.2011 08:52
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak