Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety z indyka z pieczoną papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
papryka 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
indyk 4 kotlety

Przepis i sposób przygotowania na: filety z indyka z pieczoną papryka

papryke kroimy na cztery cześci. Wykrawamy gniazda nasienne. Układamy na blasze skrapiamy olejem i pieczemy 20 minut. Mieso myjemy, przyprawiamy . Na każdym kawałku mięsa ukladamy kawałek papryki. Mięso skladamy na pół. Panierujemy w jajku z przyprawami i bulce tartej . Smażymy na złotu kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak