filety z indyka w maksykańskiej marynacie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marynata meksykańska do mięsa

    2 szt.
  • olej roślinny

    50 ml.
  • indyk

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z indyka podzielić na części i rozbić tłuczkiem. Do miski wsypać marynaty i wlać olej. Wymieszać drewnianą łyżką. Dodać filety i wymieszać Zostawić w lodówce na noc. Na drugi dzień można usmażyć na patelni, upiec w piekarniku lub grilować. Bardzo ostre!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smakosz6 24.03.2011 09:15
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Izabela/bella81 29.11.2010 11:17
uwielbiam ostre potrawy:)
mamusia1 07.10.2010 13:49
muszą być bardzo ostre?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat