Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z indyka w cieście naleśnikowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z indyka 500 g
ser żółty kilka plastrów
musztarda 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej

ciasto naleśnikowe

jajko 2
mleko 2% 1 szklanka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z indyka w cieście naleśnikowym

1.Mięso umyć, pokroić w plastry, lekko rozbić. Następnie oprószyć je solą i pieprzem oraz posmarować delikatnie musztardą. Na musztardę położyć plaster sera żółtego, po czym złożyć filet w "kieszonkę" i spiąć wykałaczką.
2.Ciasto naleśnikowe: jajka, mleko, mąkę i przyprawy wymieszać mikserem. Kawałki mięsa maczać w cieście naleśnikowym i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Następnie przełożyć kotlety do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i piec 15 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 17.08.2015 21:53
fajne miesko :)
irenka 17.08.2015 21:07
dobre mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak