Filety z indyka w cieście naleśnikowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z indyka

    500 g
  • ser żółty

    kilka plastrów
  • musztarda

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • olej

ciasto naleśnikowe

  • jajko

    2
  • mleko 2%

    1 szklanka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • mąka pszenna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Mięso umyć, pokroić w plastry, lekko rozbić. Następnie oprószyć je solą i pieprzem oraz posmarować delikatnie musztardą. Na musztardę położyć plaster sera żółtego, po czym złożyć filet w "kieszonkę" i spiąć wykałaczką.
2.Ciasto naleśnikowe: jajka, mleko, mąkę i przyprawy wymieszać mikserem. Kawałki mięsa maczać w cieście naleśnikowym i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Następnie przełożyć kotlety do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i piec 15 minut w temperaturze 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 17.08.2015 21:53
fajne miesko :)
irenka 17.08.2015 21:07
dobre mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat