Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety z flądry w folii

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z flądry 2 szt.
sok z cytryny
sól
olej
cytryna 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
natka pietruszki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: filety z flądry w folii

Filety z flądry umyć, skropić sokiem z cytryny i pozostawić na 10 minut. Natrzeć solą i pieprzem, papryką. Posmarować olejem 2 kawałki folii aluminiowej i położyć na nich filety, następnie plasterki cytryny, listki laurowe i ziarenka pieprzu. Folię złożyć i włożyć (złożoną stroną do góry) do dużego, płytkiego garnka z niewielką ilością wody. Gotować rybę 30 minut, wyjąć razem z folią i ułożyć na talerzu. Otworzyć i nieco odwinąć folię. Podawać rybę posypaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzenciak1985 25.07.2012 21:56
mniam
aga130982 06.06.2011 13:46
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak