Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z dorsza w sosie porowym ze szparagami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 500 g
por (biała część)
szparagi zielone
jogurt naturalny 1 kubek
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny kilka kropel
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z dorsza w sosie porowym ze szparagami

Kroki postępowania

1
Mrożone filety z dorsza rozmrażamy, skrapiamy cytryną, oprószamy solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 1 - Filety z dorsza w sosie porowym ze szparagami foto
2
Przygotowujemy składniki na sos. Szparagi obieramy z łusek , usuwamy zdrewniałą końcówkę i kroimy w kawałki. Por kroimy w talarki.
Krok 2 - Filety z dorsza w sosie porowym ze szparagami foto
3
Rozgrzewamy oliwę i wrzucamy szparagi. Smażymy 2 minuty
Krok 3 - Filety z dorsza w sosie porowym ze szparagami foto
4
Dodajemy por i smażymy aż zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem
Krok 4 - Filety z dorsza w sosie porowym ze szparagami foto
5
Ściągamy patelnię z ognia i wlewamy jogurt. Mieszamy całość. Doprawiamy jeśli to konieczne. Smażymy rybę osobno na oliwie z obu stron. Podajemy z talarkami z ziemniaków, polane sosem
Krok 5 - Filety z dorsza w sosie porowym ze szparagami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.05.2015 17:26
Nie robiłam tego jeszcze
Adamorek 29.04.2015 15:21
ciekawie podana ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak