Filety w śmietance

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    4-5 szt
  • śmietanka kremowa

    0,75 l
  • grzyby suszone

    2 garści
  • Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat

  • Kucharek przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namocyć w gorącej wodzie.
Filety pokroić w plastry.
Każdy mocno obsypać przyprawami.
Układać w naczyniu żaroodpornym mięso- posypać grzybami i Kucharkiem i znów mięso.
Zalać wszystko śmietanką i wlożyc do lodowki na kilka godzin.
Zapiekac w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni 1,5 godz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 13.11.2013 22:11
przepyszna rybka!!!!
Ania67 05.11.2013 18:56
pychotka takie fileciki
sara1 01.10.2013 08:40
apetycznie wygląda
Zdzisław 26.09.2013 21:03
dobry obiad
okrysia 13.04.2013 08:11
Smaczne to!
Marta11 08.04.2013 11:38
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat