Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety w paście orzechowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 4 szt
sok z cytryny 2 łyżki
pasta z orzechów włoskich 2 łyżki
sól
pieprz
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: filety w paście orzechowej

Umyte i osuszone filety nacieramy pastą powstałą z wymieszania oliwy z sokiem cytrynowym solą pieprzem i pastą orzechową .Smażymy z obu stron .Pastę orzechową można samemu przygotować miksując garść obranych orzechów z łyżką masła i łyżką i oliwy z oliwek.Doprawiamy szczyptą papryki chilli i dwoma łyżkami sosu sojowego i podajemy jako dodatek do ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.04.2012 09:45
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak