Filety w borowikach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • masło

    5 dag
  • cebula

    1 szt
  • oliwa

    kilka łyżek
  • pietruszka zielona

    1/2 peczka
  • szczypiorek

    1/2 peczka
  • smietana 18%

    400 ml
  • pieprz

  • borowiki

    3/4 kg
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety myjemy- osuszamy.Każda przepoławiamy.
Kostki rozcieramy z oliwa i powstałą papka nacieramy kurczaka.Smażymy na zloty kolor.
Cebule drobno siekamy i wrzucamy na rozgrzane masło- dodajemy grzyby.
Podsmażamy często mieszając.
Do grzybów wlewamy śmietanę i przyprawy- dusimy całość kilkanaście minut az sos się zredukuje.
Dodajemy zioła.
Kurczaka podajemy z sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 10.02.2015 19:54
fajny przepis
foczka-ks 27.09.2013 01:16
bardzo fajne
elficzna 26.09.2013 18:41
pysznie się prezentuje :)
Papryczka 26.09.2013 18:14
smaczne są takie
iwi 26.09.2013 17:24
Smaczności ;)
gosia561 26.09.2013 16:03
dobre takie danko
Paolcia 26.09.2013 15:36
bardzo fajny przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat