Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety tilapii z kalafiorem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z tilapii 4 szt
jajko 3 szt
ser żółty 4 plaster
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
ziarenka smaku do smaku
curry do smaku
cebula do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filety tilapii z kalafiorem

Jajka rozbijamy i dodajemy do nich przyprawy. Filety maczamy w jajkach, a później robimy panierkę z bułki tartej. Wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej z pokrojoną i smażącą się już cebulką. Smażymy aż do przyrumienienia. Kładziemy plaster sera i dusimy pod przykryciem, aż ser się rozpuści. Kawałki kalafiora również moczymy w jajku i obtaczamy w bułce. Kładziemy do garnka z olejem i smażymy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 09.01.2013 11:38
bardzo dobre
ziutula
ziutula 02.12.2012 00:09
pysznie podano
IwonaKa 25.11.2012 18:22
musi być bardzo smaczne sądząc po składnikach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak