Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety śledziowe z dodatkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 2 sztuki
jabłko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
majonezu 3 łyżki
pieprzu 1 szczypta
soli 1 szczypta
cukru 1 szczypta
natka koperku
soku z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filety śledziowe z dodatkiem

Filety śledziowe pokroić na paseczki. Jabłko umyć i obrać ze skórki. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule obrać, opłukać i drobno poszatkować. Połączyć jabłko z cebulą. Skropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą,pieprzem i cukrem. Wymieszać z majonezem. Ułożyć paseczki płatów śledziowych i wyłożyć sos. Podawać z ziemniaczkami i koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 18.08.2013 19:10
sledzik super
Bernadeta1 18.08.2013 18:24
bardzo smaczny taki śledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak