Filety śledziowe z chrupiącą sałatą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałatka warzywna Smak

    300 g
  • filety śledziowe

    8 szt
  • śmietana kwaśna

    4 łyżki
  • ziemniaki

    8 szt
  • szczypiorek

    do dekoracji
  • koperek

    do dekoracji
  • marynata

  • oliwa

    0,5 szklanki
  • koperek

    1 łyżka
  • cytryna

    4 plastry
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 liście
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    5 ziaren
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki marynaty połączyć, zalać nią śledzie i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Zamarynowane filety śledziowe ułożyć na talerzu, przekładając je chrupiącą sałatką warzywną Smak. Podawać z ciepłymi, gotowanymi ziemniakami i kwaśną śmietaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pigila 15.01.2012 14:49
super
Sylwia56 28.10.2011 17:22
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat