Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety śledziowe z brzoskwinią i zurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 1,5 kg
ocet 200 ml
olej 100 ml
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
woda 500 ml
żurawina
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Filety śledziowe z brzoskwinią i zurawiną

Filety śledziowe płuczemy trzy razy zmieniając za każdym razem wodę i moczymy je w wodzie przez 3 godziny. Do miseczki wlewamy olej, ocet, wodę i dodajemy koncentrat pomidorowy dokładnie mieszamy. Z brzoskwiń odlewamy syrop i kroimy je w paski. Na każdy filet śledziowy kładziemy pasek brzoskwini i żurawinę. Zawijamy i nakłuwamy wykałaczką, by się nie rozwijały. Wkładamy do przygotowanego syropu/zalewy. Zamykamy szczelni i pozostawiamy w zimnym miejscu na co najmniej jedną dobę.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 12.12.2013 22:07
mmm pycha!!!
Andysz 12.12.2013 22:06
ekstra!! ;)
gosia56 02.01.2013 11:22
lubię takie połączenie
Anula 02.01.2013 10:48
Nie przepadam za sledziami na słodko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak