Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety śledziowe w tradycyjnej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy dowolna
mąka pszenna do obtaczania
jajko do obtaczania
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtaczania
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filety śledziowe w tradycyjnej panierce

Kroki postępowania

1
filety śledziowe umyć i oczyścić z płetw. W trzech naczyniach przygotować: mąkę, jajko roztrzepane z przyprawami, bułkę tartą
Krok 1 - Filety śledziowe w tradycyjnej panierce foto
2
Każdy filet obtoczyć w mące, jajku i bułce.
Krok 2 - Filety śledziowe w tradycyjnej panierce foto
3
Na rozgrzanym tłuszczu smażyć obtoczone filety i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podajemy na ciepło z ziemniaczkami. Smacznego!
Krok 3 - Filety śledziowe w tradycyjnej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 24.07.2012 14:19
takich jeszcze nie jadłam muszę wypróbować !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak