Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety śledziowe panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 2 szt.
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Filety śledziowe panierowane

Filety płuczemy zimną wodą, nacieramy przyprawą do ryb oraz suszonym koperkiem, przykrywamy folia aluminiową i wkładamy na około 2 godz. do lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej, ryby panierujemy w rozmąconym jajku a następnie w bułce tartej i natychmiast smażymy z obu stron. Podajemy z pieczywem posmarowanym masłem. Na zdrowie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak