Filety śledziowe panierowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    2 szt.
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    do smaku
  • jajko

    1 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    kilka łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety płuczemy zimną wodą, nacieramy przyprawą do ryb oraz suszonym koperkiem, przykrywamy folia aluminiową i wkładamy na około 2 godz. do lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej, ryby panierujemy w rozmąconym jajku a następnie w bułce tartej i natychmiast smażymy z obu stron. Podajemy z pieczywem posmarowanym masłem. Na zdrowie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat