Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety śledziowe musztardowo korzenne

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 10 szt,
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki,
cebula 1 szt,
Musztarda miodowa Prymat 3 łyżki,
cukier 1,5 - 2 łyżek,
olej według potrzeby

Przepis i sposób przygotowania na: Filety śledziowe musztardowo korzenne

Filety śledziowe wymoczyć w mleku około 30 - 40 minut ( w zależności jak mocno są słone),
Może być tak że w ogóle nie będzie trzeba moczyć.
Następnie wyjąc i osaczyć , pokroić na mniejsze kawałki.
Cebule obrać i pokroić w piórka a następnie sparzyć gorącą wodą i ułożyć na dnie słoika.
Musztardę połączyć z olejem , dodać cukier oraz przyprawę korzenną i dokładnie wymieszać.
Pokrojone śledzie ułożyć ciasno w słoiku , a następnie zalać zalewą musztardowo - korzenną z olejem. Zakręcić słoik i zostawiamy na noc w chłodnym miejscu aby śledzie sie przegryzły.

Śledzie zalać tak aby były przykryte olejem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 05.06.2018 19:51
U mnie wręcz uwielbiają;)
gusia1000 05.06.2018 19:49
bardzo lubię.
Jagódka17
Jagódka17 06.12.2017 15:41
Takich jeszcze nie robiłam
Bożena Matuszczyk 05.12.2017 08:17
Miło mi dziekuje.;)
hanbes 03.12.2017 21:44
Nooo... Super! Moje smaki! Koniecznie muszę te śledziki wykorzystać.
gosia56 03.12.2017 17:12
Pyszny śledzik Bożenko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak