Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne z sosem pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1,5 kg
mąka pszenna 3 szklanki
jajko 4 sztuki
pieczarki 0.5 kg
masło 2 łyżki
śmietana 2 szklanki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne z sosem pieczarkowym

Filety rybne kroimy na kawałki. Jaja roztrzepujemy w salaterce z odrobiną soli i pierzu. Na patelni rozgrzewamy olej. Kawałki ryb najpierw obtaczamy w mące a następnie moczymy w jajku. Smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu, na złoty kolor z obu stron. Pieczarki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Kroimy je w talarki. Wkładamy na patelnię podlewamy szklanką wody, zagotowujemy. Mąkę podsmażamy z masłem na drugiej patelni i dodajemy do pieczarek. Na koniec dodajemy śmietanę, zagotowujemy i doprawiamy wedle smaku solą i pieprzem. Gotowym sosem polewamy filety rybne.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justys759 08.11.2012 13:30
pyszności;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak