Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
filety rybne 1 kg
przyprawy
pieczarki 15 dag
cebule 2 sztuk
papryka 2 sztuk
pomidory 4 sztuk
olej 4 łyżki
żółty ser 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne w warzywach

Ziemniaki gotujemy w mundurkach 10-15 min .Odcedzamy ,studzimy ,obieramy i kroimy w plastry grubości 0,5 cm . Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem .Filety myjemy , osuszamy ,z obu stron oprószamy sola i pieprzem i smażymy na oleju . Układamy na ziemniakach .Cebule kroimy w kostkę lub piórka .Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry .Papryki myjemy ,osuwamy gniazda nasienne , miąższ kroimy w paseczki .Sparzone pomidory obieramy i kroimy w kostkę.W naczyniu z ziemniakami i ryba układamy,cebule ,pieczarki , paprykę i pomidory . Posypujemy sola ,pieprzem i oregano ,skraplamy olejem .Pieczemy 40 min w 180 c 10 minut przed końcem posypujemy startym serem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak