Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne w sosie koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filety rybne 2 szt
mąka 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

sos

koperek 3 łyżki
masło 1 łyżka
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne w sosie koperkowym

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzewamy olej. Filety rybne osuszamy, obtaczamy w mące, oprószamy sola i pieprzem i obsmażamy na złoty kolor.
Krok 1 - Filety rybne w sosie koperkowym foto
2
W rondelku rozgrzewamy masło, wrzucamy posiekany koperek, solimy i często mieszając dusimy go na maśle ok. 2 min. Następnie wlewamy śmietanę i zagotowujemy.
Krok 2 - Filety rybne w sosie koperkowym foto
3
Filety rybne z sosem koperkowym podajemy z ziemniakami lub ryżem.
Krok 3 - Filety rybne w sosie koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 15.11.2015 11:27
taki domowy obiadek....pycha
gosia56 15.11.2015 11:17
smaczne danie
Futka 15.11.2015 10:18
Świetny pomysł na smakowitą rybkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak