Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne w occie z papryką i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 2 kg
mąka do panierowania
sól do smaku
pieprz do smaku
Zalewa:
ocet 10 % 1,25 szklanka
woda 6 szklanek
cukier 4 łyżki
sól 3 łyżki
pieprz czarny 7 ziaren
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
olej do smażenia
zielona papryka 1 strąk
pieczarki 10 szt
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne w occie z papryką i pieczarkami

Filety rybne oprószamy solą i pieprzem a następnie obtaczamy w mące wymieszanej z mieloną papryką. Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju. Przygotowujemy zalewę: do garnka wlewamy ocet, wodę, wsypujemy cukier, sól, dodajemy pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i nasion i kroimy w kostkę. Cebule obieramy i kroimy w kostkę lub piórka.Pieczarki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki lub na pół. Zieloną paprykę, cebulę i pieczarki wrzucamy do garnka z zalewą. Całość zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 3-5 min. W naczyniu układamy kawałki ryby, przekładamy warzywami z zalewy i znów warstwa ryby i warzywa. Zalewamy przygotowaną zalewą i odstawiamy na 24 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 10.01.2014 11:30
fajna propozycja
babajaga1969 25.03.2013 12:28
jest naprawdę smaczna
ONY_za_kare 25.03.2013 10:00
bardzo lubię taką rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak